AZ 5 LEGJOBB MÓDSZER AZ OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉSRE

Forrás: Bien.hu

 

Először is leszögezném, hogy nem vagyok fogorvos, csak egy egyszerű fogyasztó, aki a kelleténél talán egy kicsit jobban beleásta magát ebbe a témába. 
Körülbelül 3 hónapja egy amerikai weboldalon jártam éppen, amikor megakadt a szemem egy reklámon. Egy az USA-ban igen népszerű testvérpár reklámozott egy úgynevezett fogfehérítő matricát. Az én fogaim akkor elég sárgák voltak, nem gondolkodtam fogorvosi fogfehérítésben, de a hipermarketben a polcról már a fehérítős fogkrémet emeltem le. Azt hiszem, sokan vannak így, mint én, akik nem akarnak fogorvoshoz menni, de ha lenne egy egyszerű eljárás, akkor azt szívesen kipróbálnák.
Egy szó, mint száz, rákattintottam a hirdetésre. Kiderült, hogy az USA-ban létezik egy olyan matrica, amelyet csak fel kell ragasztani a fogakra, és kifehéríti azokat. Ez túl jól hangzott, hogy igaz legyen, ezért kezdtem el külföldi fórumokat bújni és „rewiev”-kat olvasni.
Ezen a módon rengeteget tudtam meg a fogfehérítésről. A fogfehérítéshez otthoni és rendelői eljárásoknál is ugyanazokat az anyagokat használják. A közhiedelemmel ellentétben ezek az anyagok nem marják le a fogzománcot. Nos, képzeljük el, hogy mi van, ha lemar a fogzománcból egy réteget. Mivel a fogfehérítések (mindegy hogy otthoni vagy orvosi) után hosszabb- rövidebb idővel a fogak visszasárgulnak, ezért meg kell ismételni. Ha mindig lemarna a fogzománcból, akkor egy idő után az összes fog tönkremenne. Mivel az USA-ban legalább 20 éve van orvosi, és több mint 10 éve otthoni fogfehérítés- ez alatt az idő alatt több millióan estek át ilyen eljárásokon- már rég kiderült volna, ha károsítja a fogakat. Különösen egy olyan országban ahol azért is kártérítési pert indítanak, ha hajszál van a hamburgerben. 
Néhány fórum meglátogatása után kiderült, hogy az otthoni módszerek közül a matricásra esküsznek a legtöbben.
Mindenki áradozott róla, hogy az tényleg hat és akár egy fogorvosi fehérítéssel is összevethető a hatása. Kis kutakodás után találtam egy magyar oldalt, ahol lehet ilyet kapni. A www.smilestrips.hu oldalon megrendeltem és kipróbáltam. Na, ezt tényleg egyszerűen lehet használni! Egy nagyon vékony és rugalmas műanyag fóliát kell felragasztani a fogsorra. Nem is látszik, hogy fent van az ember fogán, és még beszélni is tudtam közben. Az első változást kb. 4 nap múlva láttam, 7 nap múlva határozottan fehérebb volt a fogam, a 10 napos kúra végén pedig kb. 4-5 árnyalattal fehérebb lett a fogsorom. 
Az alábbiakban összefoglalom az 5 legnépszerűbb otthoni fogfehérítési módszert azok előnyeivel és hátrányaival együtt. A lista természetesen szubjektív a tapasztalataim az ismerőseim tapasztalata és az alapján állítottam össze, amit az interneten olvastam.

  1. Fogfehérítő matrica Ára. 5490-től Előny: olcsó, hatékonyan fehérít,nagyon kényelmes.
  2. Fogfehérítő sín Ára: 4000-25000 Ft Előny: olcsó, hatékonyan fehérít. Hátrány: macerás használat,
  3. Fogfehérítő sín szivaccsal Ára: 10000-25000 Előny: hatékonyan fehérít Hátrány: Nagyon kényelmetlen, drága
  4. Fogfehérítő ecsetelő. Ára: 2000-től  Előny: bárhol használható hordozható.
  5. Fogfehérítő fogkrém Ára: 300-700 Előny: olcsó Hátrány: nem hatékony Fogfehérítő hatás: max. 1 árnyalat.

 

Remélem segítettem ezzel a kis írással eligazodni az otthoni fogfehérítési eljárások között. Jön a nyár, és ne feledjük, a lebarnult archoz egy fehér fogsor nagyon jól tud kinézni!